Een sport auto kopen met een beperkt budget (max €30.000)

Met of zonder autolening een sportauto kopen met een beperkt budget (max €30.000)

De meeste autoliefhebbers dromen er van. Een sportieve auto met veel pk’s! Autorijden is tegenwoordig hot. Met dank aan onze Nederlandse held Max Verstappen. De meeste mensen die wel is een F1 grand prix bekijken raken geïnspireerd en gefascineerd door de snelheid van het een f1 auto. Mensen die al een auto hebben proberen dit gevoel natuurlijk na te bootsen in hun eigen auto. En mensen die nog geen auto hebben willen wellicht binnenkort een snelle auto kopen. Al dan niet met eigen geld of een autolening.

Helaas kost een auto met veel pk’s flink wat knaken. Maar in dit artikel vertel ik je welke opties er zijn mocht je een beperkt budget hebben maar toch een snelle auto willen hebben. Dan zijn er ook veel tweedehands modellen verkrijgbaar op verschillende online platforms. Denk aan Marktplaats of Autoscout. Je moet dan denken aan auto’s tussen de 20.000 en 30.000 Euro.

 

sportauto

 

De budget sportmodellen 2021

Ford Mustang

Dit GT model heeft een 8 cilinder motor en produceert wel 310 PK. Je kan kiezen uit een handmatige of een automatische 6 versnellingen bak. Prijs: € rond de 25.000

Volkswagen GTI

De Volkswagen is immens populair in Nederland. Het is klein, compact en snel! Daarnaast ziet hij er gewoon strak uit. Vooral de GTI versie is een aandachtstrekker. De 2.0 turbocharge motor is goed voor 210 PK. Binnen 5.8 seconden zit je op de 100 kilometer per uur. Prijs: afhankelijk van het bouwjaar tussen de 10 en 30.000 euro.

Chevrolet Camaro

Als je echt op wil vallen dan moet je zeker gaan voor de Chevrolet Camaro 2016 versie. Het ziet er niet alleen futuristisch uit maar klinkt ook mooi! Ook deze auto heeft een turbocharged 2.0 liter cilinder motor. Verkrijgbaar in een 6 versnellingen handmatige of een 8 versnellingen automaat versie. Binnen de 5.4 seconden zit je op de 100 KM. Prijs? Een kleine € 20.000. Voor wat je krijgt zeker het geld waard.

Let natuurlijk goed op de kilometerstand, schades en hoe de auto is onderhouden. Check de remmen, de uitlijning en bijvoorbeeld de autobanden. Sportwagens komen vaak met behoorlijke banden en deze zijn niet goedkoop om te vervangen. Wil je de beste prijs voor nieuwe autobanden, kijk dan eens bij Autobanden Prijsvechter

 

Een autolening kiezen

Mocht je na het lezen van plan zijn om een auto te kopen, maar niet genoeg geld hebben? Dan kan je gemakkelijk online je autolening berekenen.

 

Geld lenen kost geld