Aanschaf van een nieuwe auto

Bij de aanschaf van een nieuwe of gebruikte auto zult u goed moeten kijken of u wel de geschikte auto koopt. Bij een nieuwe auto is dit een stuk makkelijker dan bij een tweedehands auto, want deze komt regelrecht uit de garage en hier kan dus weinig tot niks mis mee zijn. Bij een gebruikte auto zal dit echter anders zijn, want hier kan in de loop der jaren het nodige zijn vervangen. In dit artikel hopen wij u duidelijkheid te verschaffen over de aanschaf van een nieuwe of gebruikte auto.

Aandachtspunten

Bij de aanschaf van een nieuwe auto zijn er een aantal punten van aandacht. Er moet namelijk gekeken worden naar de toekomstige functionaliteit van de auto. Is het een gezinsauto of alleen voor uzelf? Hiermee moet u rekening houden bij het kiezen van een model, want een kleine auto is natuurlijk niet praktisch wanneer uw vrouw en twee kinderen ook nog in de auto moeten.

Bij een tweedehands auto ligt het bovenstaande net even wat anders. Er zijn namelijk een aantal stappen die u altijd moet doorlopen voordat u een gebruikte auto aanschaft. Allereerst moet u natuurlijk weten wat voor model u gaat kopen en de plek waar u de aankoop doet. Een tweedehands auto bij een autodealer is natuurlijk een stuk betrouwbaarder dan een “gozer” die zijn auto via bijvoorbeeld Marktplaats aanbiedt. Het maken van een proefrit is een aanrader, zodat u weet dat er geen mankementen zijn tijdens het rijden. Hierna is het verstandig om de eigenaar van de auto te vragen naar eventuele andere mankementen, want hij/zij is verplicht om dit aan de koper te melden.

Financiering

De financieringen van een auto is ook nog een punt van aandacht. Het is namelijk niet voor de hand liggend dat u zomaar even duizenden euro’s heeft om een auto aan te schaffen. Daarom is het in sommige gevallen verstandig om een autolening af te sluiten. Hierbij moet u natuurlijk wel de juiste financiële instelling kiezen en onderzoek doen naar welke instelling het beste bij uw persoonlijke plaatje past. Ook is het lenen van teveel geld ook niet goed, want geld lenen kost geld natuurlijk. Dit komt door de rente die over het geleende bedrag wordt betaald.

Voor de beste motoren neem je een kijkje op: Motorrevisie bij Bols