Schipholtaxi: Auto of taxibus

Op vakantie gaan is leuk. Even bijtanken, even niets aan je hoofd, lekker even niets. Als je met het gezin naar Schiphol moet om het vliegtuig te halen zit je al snel met het vervoer, want alle koffers en gezinsleden passen vaak niet in de eigen auto. Past het toch dan heb je een probleem met het dure parkeren op Schiphol. Op de website www.goedkoopnaarschiphol.nl kan je tegenwoordig al voor een zeer vriendelijke prijs een Schipholtaxi bestellen. Zowel een personenwagen als een zes of acht persoons taxibus.

Voordeel is prijs vooraf

Makkelijk op de website het tarief berekenen en de taxi naar Schiphol bestellen. De prijs staat van tevoren al vast. Stap je zomaar in een taxi op bijvoorbeeld Schiphol, dan wordt je op het hoogste landelijke taxitarief vervoerd, en is het maar afwachten wat er aan het einde van de rit op de meter staat. Momenteel is dat al meer dat twee euro per kilometer. Een heel verschil met een Schipholtaxi bestellen op bijvoorbeeld http://www.taxibestellen.nl dus.  Maak je gebruik van een taxibus vanaf Schiphol dan is het tarief zelfs nog hoger. De taxiwet heeft voor personenauto’s en taxibussen namelijk verschillende tarieven. Bestellen via internet geeft een veel kleiner verschil in tarief en soms is het tarief zelfs gelijk aan elkaar.

Pas met aankomst op Schiphol voor ronselaars!

Je kan het bijna niet geloven dat ronselaars in Nederland voorkomen. Helaas is er in 2015 een uitspraak door de rechtbank gedaan dat het terrein waar je op uitkomt vanuit de centrale hal, Schiphol Plaza, een publiekelijk karakter heeft en dus openbaar is. Elke taxichauffeur met een vergunning mag hier dus zijn diensten aanbieden. Geheel legaal dus. Helaas nemen deze aanbieders het niet zo nauw met de tarieven en de voordeligste route. Zeker met toeristen spreken ze veel te hoge prijzen af of rijden ze gigantisch om. Trap er dus niet in!

Je kan nog beter een taxi nemen op de officiële standplaats op Schiphol, dan heb je iets meer zekerheid over het tarief. Wij blijven adviseren om je taxi vooraf te regelen, wel zo zeker en een stuk voordeliger! Kijk ook eens op deze vervoerder: www.schipholtaxi.pro, hier vindt je alles voor professioneel schipholvervoer.

Wist je dat?

Wist je dat de taxi’s op Schiphol tot de top 5 duurste ter wereld zijn! Met € 2,17 per kilometer voor een personentaxi (taxibus € 2,73) staat Schiphol dus op nummer 5 van de wereld. Berlijn is de duurste stad waar je ongeveer € 3,50 per kilometer betaalt. Wil je de goedkoopste taxi ter wereld hebben dan moet je naar Buenos Aires (Argentinië) toe. Daar betaal je € 0,22 per kilometer. Het is maar even dat je het weet!

Toch zomaar in een taxi stappen?

Wil je toch zo maar in een taxi stappen op een standplaats, dat mag je gewoon de taxi uitzoeken die je wilt! Je hoeft dus niet de eerste in de rij te kiezen! Zie je een bepaalde auto waarin je graag vervoerd wilt worden, of staat een andere taxichauffeur je beter aan, dan kan je dus gewoon zelf uitzoeken!

De voordelen en nadelen op een rijtje.

 • Geen gesleep meer met de koffers
 • Online Schipholtaxi, goedkoper dan op Schiphol
 • Keuze in taxi’s en taxibussen
 • Meer zekerheid
 • Kan zelfs goedkoper dan deeltaxi zijn
 • Vaste prijs
 • Vooraf te betalen
 • Zelf bepalen hoe laat de taxi er moet zijn

Nadelen zomaar op Schiphol in taxi stappen

 • Pas op voor ronselaars
 • Schipholtaxi op Schiphol Plaza duurder
 • Geen zekerheid over tarief
 • Geen zekerheid kortere route
 • Moeilijk traceerbaar als je iets vergeet in de taxi