Autobanden controleren bij aankoop tweedehands auto

Autobanden controleren bij aankoop tweedehands auto

 

Veel mensen kiezen om financiële redenen voor de aanschaf van een tweedehands auto. Echter weet je nooit hoe de auto is onderhouden door de vorige eigenaar. Let daarom altijd op de staat van de auto. Denk daarbij ook aan de banden, hoe is het daarmee gesteld?

 

Aangezien je nooit zeker weet hoe de vorige eigenaar heeft gereden, is het altijd verstandig bij de koop van een tweedehands auto ook voor nieuwe budgetbanden te kijken. Van buitenaf is het lastig te beoordelen of de band in goede staat is of hoeveel kilometer de band heeft gelopen. De profieldiepte is weliswaar belangrijk, maar niet de enige maatstaf. Voor de APK heeft de band minimaal 1,6 millimeter nodig. Let daarnaast ook op de zijkanten en het loopvlak. Zitten er scheurtjes in of zijn de haartjes aan de zijkant verdwenen? Ook dit wijst op slijtage van de band. Neem daarom het zekere voor het onzekere bij het kopen van een tweedehands auto en kies voor nieuwe goedkope banden!

 

Autobanden online kopen

Deze kun je prima online bestellen bij www.autobanden-prijsvechter.nl

Een nieuwe band gaat ongeveer 50.000 – 60.000 kilometer mee. Aangezien Nederlanders gemiddeld 5 – 6 jaar een tweedehands auto rijden met 10.000 – 15.000 kilometer per jaar haal je op deze manier ook het meeste rendement uit je nieuwe banden bij een tweedehands auto.