De sticker, snel zelf ontwerpen. Alles over bestikkeren.

Een sticker of een zelfklever is een stukje papier of plastic dat aan één zijde plakt. Op de andere zijde is vaak een afbeelding of een stuk tekst. Stickers heb je in verschillende vormen, groottes, manier van gebruik, kleuren en afbeeldingen of teksten. Tegenwoordig worden stickers voor diverse doeleinden gebruik. Op dit moment is het heel slim om bestikkeren als reclame en promotiemiddel te gebruiken.

Het maken en ontwerpen van een sticker

Het gebruik van stickers is de laatste jaren erg toegenomen. De technologie van de laatste jaren speelt hier een grote rol in. Doordat er steeds meer mogelijkheden komen. Is het tegenwoordig ook mogelijk om je eigen stickers te laten maken. Je eigen ontwerp wordt dan een sticker. Veel programma’s kunnen van een ontwerp een sticker maken.

Bestikkeren van auto’s en motoren

Deze stickers zijn geschikt voor meerdere soorten ondergronden. Ze kunnen op auto’s, ramen, boten, muren, deuren, meubels en reclameborden worden geplakt. Je hebt de keuze uit twee verschillende sticker soorten: Vinyl en Full Colour sticker. De Vinyl sticker bestaat uit één kleur en wordt in een contour gesneden. De sticker kan elke gewenste vorm aannemen. Na het uitsnijden van de sticker wordt de sticker geappliceerd, de sticker bestaat uit losse gedeeltes, de sticker is dan makkelijker aan te brengen. De Full Colour sticker is een sticker die uit meerdere kleuren bestaat en die in elkaar overlopen. Net zo als een foto. Deze stickers worden standaard met een hoge kwaliteit geprint. Vaak worden stickers op motoren en auto’s geplakt. Soms is het om reclame te maken en het komt ook veel voor dat de uitstraling een motor wordt veranderd door er stickers op te plakken. Gave motorstickers  kun je online bestellen.

Vaak kun je zelf via de website gemakkelijk en snel een sticker ontwerpen. Je kiest de vorm, kleur, tekst en afbeelding en je kan je eigen sticker gaan ontwerpen. Als je eenmaal klaar bent met het ontwerpen en je bent tevreden, dan bestel je je sticker direct online en wordt deze bij je thuisbezorgd. De stickers kunnen op elke ondergrond worden geplakt, dus plak de sticker waar iedereen het kan zien. De sticker die u heeft ontworpen is uniek en persoonlijk.

bestikkeren van een auto

Een auto wrappen of bestikkeren

Ook een auto kun je opnieuw laten bestikkeren, oftewel wrappen genoemd. Hiermee geef je de auto een geheel nieuwe kleur naar keuze. Elke kleur is mogelijk. De kosten voor bestikkeren zijn vaak, afhankelijk van de auto tussen de 500 en 3000 euro. De grootte van de auto speelt hierin een rol. Het soort wrap en of je de gehele auto laat wrappen. Neem je de bumpers en spiegels niet mee, dan is dat uiteraard goedkoper dan de gehele auto te laten wrappen.

Zelfs je velgen kun je laten wrappen. Om goedkoop uit te zijn, zou je bijvoorbeeld stalen velgen kunnen laten wrappen in elke gewenst kleur. Zo staat je auto er gekleurd op.

Vergeet dan niet om gelijk nieuwe banden te bestellen. Want zonder goede autobanden heeft jouw wagen geen grip en is je nieuwe wrap snel beschadigd.